Info

Lahden ydinkeskusta uudistuu vauhdilla. Kävijäkokemus paranee ratkaisevasti. Asiakasmäärät kasvavat. Tyhjät liiketilat täyttyvät.

Aleksanterinkadun uudistus kävelypainotteiseksi valmistui marraskuussa 2016. Muutoksen inspiroimana suunnitellaan Aleksin ydinpaikalle nyt taide- ja muotoilukeskus LARSia. Projektilla pyritään vahvistamaan Lahden ydinkeskustan tarinan myönteistä käännettä.

Rautatienkadun valaistus on uudistettu Vapaudenkadun ja Hämeenkadun välisellä osuudella. Hämeenkadun ja Harjukadun välisellä osuudella kokeillaan kävelypainotteisuutta. Hidas autoliikenne jää kadulle, mutta jalankulkijoiden ja muun muassa ravintoloiden käytössä oleva jalkakäytävätila on kasvanut.

Yritysten, kiinteistöjen ja kaupungin muodostama Lahti City ry edistää kaikkea tätä ja ideoi jo myös uusia projekteja! Tänä vuonna kartoitetaan Vapaudenkadun ja Vesijärvenkadun kivijalkayritysten näkemys näiden perinteisten kauppakatujen vahvuuksista ja kehittämisideoista.

Ydinkeskustan 300 kauppaa, kahvilaa ja ravintolaa tarjoavat melkein joka päivä asiakkailleen erinomaista palvelua, tuotteita ja elämyksiä. Kauppatorilla on tapahtumia lähes päivittäin keväästä jouluun saakka. Erinomaiset joukkoliikenneyhteydet ja torin alle valmistunut pysäköintilaitos takaavat sen, että ydinkeskustaan on kaikkien helppo saapua.