Cityviikko juhlistaa 25-vuotista Lahti Cityä huhtikuussa

10.02.2023

Keväällä tulee kuluneeksi jo neljännesvuosisata siitä, kun Lahti City ry aloitti intohimoisen työnsä elävämmän ja monimuotoisemman kaupunkikeskustan puolesta. Tätä on tietysti syytä juhlia! Ja koska 25 vuotta ei voi tiivistää yhteen päivään, vietämme juhlia ansaitusti kokonaisen viikon ajan.

 

Cityviikko 15.-21. huhtikuuta tarjoaa erilaisia tapahtumia ja tempauksia, joita yhdistää näkemys keskustasta kaupungin elävänä sieluna ja värikkäänä sydämenä. Juhlaviikon tapahtumavalmistelut on käynnistetty, ja Lahti City ry kutsuu nyt kaikkia toimijoita ja yrityksiä sekä kaupunkia aktiivisesti mukaan teemaviikon ideointiin ja toteutukseen.

 

Keskusta on kaikkien yhteinen, ja sitä tehdään ihmisille

 

Kaupungissamme on vain yksi keskusta, ja se on kaikille tärkeä tai ainakin kiinnostusta herättävä.

 

”Juhlaviikolla haluamme tuoda esiin keskustan monimuotoisuutta, jonka keskiössä on ihminen. Viikon moninaiset tapahtumat ja tapahtumatekijät kuvastavat sitä kirjoa, mitä kaupunkikeskusta oikeasti on ja mikä sen merkitys on. Ennen keskustaan mentiin siksi, että mentiin kaupoille. Nykyään keskustaan mennään olemaan, asumaan, tekemään töitä, viihtymään, oleskelemaan, kohtaamaan, syömään, nauttimaan, kokoontumaan, kaupoille jne. Keskustan suurin vetovoimatekijä onkin sen monipuolisuus.”, kertoo Lahti Cityn toiminnanjohtaja, Pipsa Wirtanen.

 

Tapahtumaviikon ohjelmien ideoinnin avuksi teemapäivät

 

Jokaiselle viikonpäivälle on annettu oma teemansa, joka voi auttaa oman ohjelmatarjonnan ideoinnissa. Kaiken tuona päivänä toteutettavan ei tarvitse orjallisesti liittyä pääteemaan.

 

  • Liikuttava lauantai – juhlaviikkomme alkaa lauantaista, joka laittaa kaupungin energisesti liikkeelle: liikkumaan ja liikuttumaan.
  • Sielukas sunnuntai saattaa antaa viitteitä henkisestä ja hengellisestä hyvinvoinnista, mutta Lahti City ry haluaa tässäkin haastaa laajentamaan ajattelua.
  • Mahdollisuuksien maanantai antaa kaikkein suurimmat vapaudet tulkintaan ja luoviin toteutuksiin.
  • Taiteiden tiistai – taide ja kulttuuri ovat asioita, mitkä kuuluvat kiinteästi hyvinvointia lisäävään kaupunkielämään.
  • Kehittävä keskiviikko – kevyesti keskellä viikkoa tarjoilemme keskustaelämään liittyviä seminaareja, työpajoja, mutta nekin toteutetaan juhlan kunniaksi normaalista kaavasta poiketen, astetta rennommalla twistillä.
  • Tekijöiden torstai – tekoja ei synny ilman tekijöitä.
  • Piristävä perjantai päättää juhlaviikon viettämällä jo kahdettatoista kertaa Yhen illan juttua.

 

Toivomme Cityviikolle runsaasti monipuolisia tapahtumia ja ohjelmaa. Lahti City vastaa Cityviikon tapahtumien koordinoinnista ja markkinoinnista. Tapahtumapaikkana on Lahden ydinkeskusta.

 

Faktaa:

 

Lahti City ry on merkitty verorekisteriin ja saanut y-tunnuksen 16.4.1998. Sen toiminta alkoi jo kaksi vuotta aikaisemmin projektina ja kehittyi sen jälkeen yhdistykseksi. Aikaisemmalta nimeltään Lahden Keskustaeheytys ry.

 

Vuonna 1998 rekisteröidyn yhdistyksen toiminnan tarkoitus on vahvistaa Lahden keskustan kaupallista vetovoimaa, lisätä elämää ja asiakasliikennettä kaupunkikeskustan alueella sekä vahvistaa positiivista mielikuvaa keskustasta ostos-, palvelu- ja vierailualueena.

 

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys sitouttaa kaupungin ohella keskustan yrittäjiä, kiinteistönomistajia ja yhteisöjä keskustan kehittämiseen sekä ideoi, koordinoi, toteuttaa tapahtumia ja tempauksia sekä luo verkoston eri toimijoiden välille.

 

Yhdistys ideoi ja koordinoi keskustasta tiedottamista ja luo myönteistä ja vetovoimaista keskustaimagoa sekä ideoi ja edesauttaa uusien toimintojen ja palvelujen syntymistä keskustaan.

 

Tapahtuma Facebookissa!

 

(Cityviikon tapahtumille on tulossa myös sivu Lahti Cityn nettisivuille, joka aukeaa lähiaikoina)

 

Lisätietoja:
Pipsa Wirtanen
pipsa.wirtanen@lahticity.fi
0405321299

Sivuston toteuttaaSanavarma