Joulupukki avaa Lahden joulukauden livenä verkossa 21.11. klo 9

05.11.2020

Tämän poikkeuksellisen vuoden joulukauden avauskin tulee olemaan poikkeuksellinen, sillä joulupukkia pääsee tapaamaan vain virtuaalisesti livestream -tapahtumassa. Vastaavanlaisia tapahtumia järjestetään muissakin kaupungeissa tänä valtakunnallisena joulukauden avausviikonloppuna.

 

Lahden joulukauden avaus on aina tuonut torille tuhansia ihmisiä, mutta nyt pandemian vuoksi emme sellaista voi tuottaa. Tällä suojellaan sekä lapsia ja heidän perheitään, että vanhaa joulupukkia, joka kuuluu riskiryhmään.

 

Pukki linjoilla, kuuleeko Lahti? – tapahtumassa joulupukille voi lähettää toiveita
Lauantaina 21.11. joulupukki saapuu kyllä Lahteen, mutta hänen vierailuaan salaisessa paikassa pääsee katsomaan ainoastaan livelähetyksenä Lahti Cityn facebook – sivuilta. Joulupukille voi myös laittaa kommentteihin terveisiä ja toiveita, joita luetaan lähetyksen aikana.

 

Klo 9 alkavassa tapahtumassa saadaan kuulla joulupukin tarinoiden lisäksi videotervehdyksiä ja paljon musiikkia ja laulua. Myös facebookiin lähetettyjä terveisiä luetaan ja lauluja lauletaan yhdessä. Ohjelma kestää n. 45–60 min., jonka jälkeen pukki lähtee takaisin Korvatunturille. Jos oikein on tarkkana Lahden keskustassa, voi tapahtuman jälkeen olla mahdollista jopa nähdä vilauksen pukista.

 

Lähetyksen jälkeen on hyvin aikaa tulla katsomaan keskustan joulutunnelmaa ja kauniita ikkunoita, joita liikkeet ja putiikit tarjoavat sekä nauttimaan palveluista. Lahti City kehottaakin yrittäjiä lähtemään mukaan havukampanjaan ja ”Kurkkaa kehyksiin” – tempaukseen.

 

Havukampanjassa koristellaan liiketilojen edustoja ja ikkunoita havuköynnöksin ja kuusin. Toisessa tempauksessa ikkunoihin ilmestyy havukehyksiä, joiden sisään kurkkaamalla voi löytää ihania jouluisia elämyksiä.

 

Joulukauden avauksesta alkaa kuukauden mittainen tapahtumaketju
Avauspäivästä alkaa erilaisten tempausten ja teemaviikkojen ketju, joka kestää Joulukylän viimeiseen päivään saakka. Tempauksella halutaan innostaa yrityksiä markkinoimaan omia tuotteitaan ja palveluitaan.

 

21.11.–27.11. Lahjojen viikko

 

Lahjojen viikolla panostetaan lahjojen ostamiseen kaupoista ja verkosta sekä lahjakortteihin, lahjavinkkeihin, ja lahjojen antamiseen ja lähettämiseen. Viikko päättyy Black Fridayhin.

 

28.11.–4.12. Makujen ja tuoksujen viikko

 

Makujen ja tuoksujen viikolla panostetaan ravintoloihin, kahviloihin ja kukkakauppoihin ja niiden tarjontaan. Leivotaan ja annetaan hyviä vinkkejä.

 

5.12.–11.12. Laulujen viikko

 

Laulujen viikolla voi musiikki soida sisällä ja ulkona.

 

12.12.–22.12. Joulukylä rakentuu perinteiseen tapaan, jos mahdollista.

 

Tapahtuma kannattaa seurata facebookissa: https://www.facebook.com/events/1712623402235883

 

Lisätiedot:
Pipsa Wirtanen, toiminnanjohtaja, Lahti City ry, pipsa.wirtanen@lahticity.fi, 040 5321299

Sivuston toteuttaaSanavarma