Keskustan asukkaita aktivoidaan

12.02.2020

Ystävänpäivänä torilla kokoonnutaan rakkaudesta Lahteen

 

Lahden Jäätori sekä Lahden kaupunki, Lahti City ry ja Inspis ry kutsuvat lahtelaiset viettämään ystävänpäivää Kauppatorille. Seuraavalla viikolla, keskiviikkona 19.2. keskusta-asukkaat ovat myös tervetulleita käynnistämään alueen omaa asukastoimintaa.

 

Ystävänpäivänä luistellaan ja muodostetaan sydän torille

 

Ystävänpäivä Jäätorilla -tapahtuma järjestetään Kauppatorilla perjantaina 14.2. klo 16–18. Torille tehdään yhdessä sydänmuodostelma klo 16.50–17.00. Lisäksi ohjelmassa on vapaata luistelua musiikin siivittämänä ja Rakkaudesta Lahteen – rintanappien painatusta. Inspiksen luistinlainaus palvelee torilla klo 18 saakka.

 

Keskusta-asukkaille oma yhdistys tai klubi

 

Kauppakeskus Triossa Palvelutorilla valmistellaan keskustan asukasverkoston toimintaa keskiviikkona 19.2. klo 17.30. Tilaisuuteen ovat tervetulleita keskusta-asukkaat, jotka haluavat olla mukana kehittämässä keskustaa viihtyisänä asuinpaikkana. Tapaamisessa selvitetään, mitä toiveita asukkailla on ja ideoidaan, miten asukkaat voisivat järjestäytyä sekä toimia yhdessä.

 

Osallistuminen ensimmäiseen tapaamiseen ei edellytä sitoutumista toimintaan: riittää, jos on alustavasti kiinnostunut yhdessä toimimisesta ja vaikuttamisesta.

 

Miksi keskusta-asukkaiden verkosto?

 

Lahti City ry ja Lahden kaupunki toivovat asukkaiden ryhmää kumppaniksi entistä paremman keskustan kehittämiseen. Useimmilla asuinalueilla on asukasyhdistys tai aktiivinen ryhmä, mutta keskustasta sellainen puuttuu.

 

Lahti city ja Lahden kaupunki lupaavat tukea uuden ryhmän käynnistymistä ja tarjota sille osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia keskustan kehittämiseen.

 

Lisätietoja

 

Ystävänpäivä Jäätorilla
Facebook-tapahtumasivu: https://www.facebook.com/events/322621278641952/

 

Oma verkosto keskustan asukkaille – aloitustilaisuus
Facebook-tapahtumasivu: https://www.facebook.com/events/115571179823648/

 

Pipsa Wirtanen, toiminnanjohtaja
Lahti City ry
p. 040 532 1299
pipsa.wirtanen@lahticity.fi

 

Riitta Niskanen, projektipäällikkö
Lahden kaupunki
p. 050 559 4200
riitta.m.niskanen@lahti.fi

Sivuston toteuttaaSanavarma