Keskustan kesäkausi avataan kulkueilla ja tanssilla

23.05.2022

Kesäkausi avataan Lahden keskustassa valtakunnallisena kävelykatuviikonloppuna. Elävien kaupunkikeskustojen kävelyteemaista viikonloppua vietetään 15. kerran ja sen avaa valtakunnallisten elinvoimalaskentojen tulosten julkistaminen perjantaina 27.5. Lauantaina keskustan kadut täyttyvät useista kulkueista ja tanssista.

 

Lauantaina 28.5. avataan keskustan kesäkausi sambakulkueella

 

Vaikka kesäkukat eivät vielä valloita keskustan katualueita, niin kulkueet ja tanssi sen tekevät. Lauantaina klo 12 Samba Maracanan värikkäät ja kauniit tanssijat johdattavat samban rytmeissä keskustan kulkijoita mukaan tanssimaan. Kulkue lähtee Vesijärven ja Aleksanterinkadun risteyksestä ja päättyy Torikadulle, jossa tanssitaan myös salsan ja argentiinalaisen tangon merkeissä. Tansseja esittelevät Salsa Rueda ja Mi Tango.

 

Myös yleisö kutsutaan tanssimaan yhdessä Lahden Lavareiden tanssijoiden kanssa.

 

Pride-kulkue lähtee torilta klo 13

 

Tämän viikon ajan vietetään Pride-viikkoa, ja sen kohokohta on lauantain kulkue, joka lähtee torilta Vapaudenkadun kautta Aleksia pitkin kohti satamaa.

 

Akateeminen juhlakulkue lähtee kaupungintalolta n. klo 15

LUT-yliopiston tohtoripromootioon liittyvä akateemista juhlakulkuetta pääsee seuraamaan Harjukadulla, Rautatienkadulla, Aleksilla, torilla ja Mariankadulla. Kulkueessa nähdään kunniatohtoreita ja heidän isäntänsä, promovoituja tohtoreita ja professorikuntaa sekä näiden aveceja. Juhlava kulkue päättyy Ristinkirkon sankarihautausmaalle, jossa he laskevat seppele vapauden hengetär -patsaalle.

Samaan aikaan tohtorikulkueen kanssa torille kokoontuu moottoripyöriä omaan motoristien muistotilaisuuteen.

 

Lahden keskustan kesäkauden avaus -tapahtuma: https://www.facebook.com/events/1821850981347158/

 

Lisätiedot:

Kesän avaus: Pipsa Wirtanen, toiminnanjohtaja, Lahti City ry, pipsa.wirtanen@lahticity.fi, 040 5321299

Sivuston toteuttaaSanavarma