Kevään Yhen illan juttu näkyi yli 60 yrityksessä keskustassa

22.04.2024

Kevään Yhen illan juttu järjestettiin Lahdessa perjantaina 19.4. Mukana oli yli 60 keskusta-alueen ravintolaa, kahvilaa, putiikkia ja muuta yritystä.

 

Yhen illan juttu on ostoskampanja, joka toteutetaan kaupunkikeskustoissa kerran tai kaksi vuodessa. Keskustojen kivijalkaliikkeet, putiikit ja ravintolat tarjoavat shoppailun oheen myös tavallisuudesta poikkeavaa ohjelmaa yhden illan ajan. Huhtikuussa kävijöitä hemmoteltiin Lahdessa mm. taidenäyttelyillä, kasvohoidoilla ja pikameikeillä, pikavärianalyyseillä, keppijumpalla, neuleillalla, arvonnoilla, lahjakortin piilotuksella, tarjoiluilla ja maistatuksilla, musiikilla sekä muilla erilaisilla ruoka-, juoma-, palvelu- ja tuotetarjouksilla. Yhen illan jutun kävijöillä oli mahdollisuus osallistua mm. jousikonserttiin verhoomon tiloissa, jazz-keikalle vaateputiikissa ja livemaalaukseen ravintolassa, tehdä kasvohoito apteekissa sekä esimerkiksi siirtää toimistonsa maksutta päiväksi keskustaan, kun coworking-tila piti Rautatienkadulla avoimet ovet. Kevään yhteistyökumppanina toimi Pihapiiri-messut, jonka lippuarvontaan pystyi osallistumaan 10 eri keskustan liiketilassa.

 

Yrityksille kohdennetun palautekyselyn perusteella 81,9 % osallistuneista yrityksistä koki tapahtuman vaikutuksen myyntiin tai toimintaan positiivisena, vaikka takatalvi iskikin keskustaan ja vaikutti varmasti myös kävijämääriin. Sama syy saattoi vaikuttaa myös siihen, että palautteissa toivottiin kevään Yhen illan juttua jatkossa myöhäisempään ajankohtaan. Ensi kevään osalta uutta ajankohtaa voidaan tarkastella sovitellen sitä muiden keskustan ja Lahden tapahtumien ajankohtien kanssa.

 

Konseptin ideoi Lahti City ry syksyllä 2017, jolloin se järjestettiin ensimmäisen kerran Lahdessa. Seitsemän vuoden aikana Yhen illan juttu on levinnyt Lahdesta yli kymmeneen kaupunkikeskustaan ympäri Suomen. Tutustu lisää Yhen illan jutun yleisiltä sivuilta.

 

Lahdessa seuraava Yhen illan juttu järjestetään perjantaina 27.9.2024. Jos olet keskustan toimija, laita päivä kalenteriisi jo nyt!

 

Seuraa Lahden Yhen illan juttua:

Facebook
Instagram

 

Lisätiedot:

Pipsa Wirtanen, toiminnanjohtaja, Lahti City ry, pipsa.wirtanen@lahticity.fi, 040 532 1299

Ruusa Aalto, tapahtuman koordinaattori, ruusa@ruusantai.fi, 040 652 7856

Sivuston toteuttaaSanavarma