Lahden joulukausi avataan musiikillisella ohjelmalla

09.11.2022

Lahden joulunavausta 2022 vietetään jälleen valtakunnallisena joulunavauspäivänä 19.11. Lauantaina klo 10.30 alkavassa tapahtumassa joulupukin lisäksi nähdään lavalla tänä vuonna kaksikin kuoro, Filianna-kuoro ja n. 20 lapsinen Musiikkileikkikoulu Musiikkimarakatit, sekä Miikka Kallio Band solistinaan Mikael Saari. Tapahtuman juontaa toimittaja, yrittäjä ja median monitekijä, Kaisa Korkeamäki. Ohjelma lavalla päättyy klo n. klo 11.30. Tapahtuman tuottamisesta vastaa Lahti City ry.

 

Joulukauden avaa ensi vuonna 100-vuotta täyttävä Filianna-kuoro

Filianna -kuoro tulee täyttämään lavan 23 henkisellä kokoonpanollaan ja laulaa jouluisesta ohjelmastaan useita kaikille tuttuja joululauluja. Filiannan, Lahden Naislaulajien 100-vuotis juhlakonsertti on huhtikuussa 29.4. Sibeliustalossa. ”Haluamme tuottaa elämyksiä ja iloa sekä laulajille että kuulijoille. Olemme jäsenillemme ja yleisöillemme merkityksellinen yhteisö ja osa kotikaupunkimme elävää kulttuuria.”, kertoo joulunavaustapahtumasta vastaava kuorolainen, Marjo Mäki. Kuoroon kuuluu tällä hetkellä 47 laulajaa ja kuoroa on johtanut vuodesta 2015 alkaen musiikin maisteri Sabrina Ljungberg.

 

Kisamaskotti Hopsu tulee tuomaan terveiset Salppurin kisoista, joka täyttää myös 100-vuotta ensi vuonna

Lahen torilla on myös paljon muita toimijoita lavaohjelmien lisäksi. Salppurin kisojen Hopsu-maskotin lisäksi Lahden VPK tuo kalustoaan kaikkien tutustuttavaksi. Lahden Vapaaehtoisten Palokunta ry on Lahden vanhin yhdistys. Se on perustettu v. 1879.

Lahden seurakunnan pisteellä on tarjolla lämmintä glögiä ja Lahden ensi- ja turvakodilta piparia ja ”tikkuilmapallloja”. Torilla on mahdollisuus myös ostaa perinteisiä Suomen Moottoripyörämuseon 2023 kalentereita.

”Jäätorin poisjääminen keskustasta on harmittanut monia, mutta uusia ajatuksia, mitä sen tilalle, on jo heitetty ilmaan. Tämän vuoden osalta haasteena ja mahdollisena esteenä uusien toimien toteuttamiselle on mm. sähkön hinnan nousu.”, toteaa Pipsa Wirtanen.

 

Joulukuusen kynttilät syttyvät aamupäivän ohjelmassa

Joulunavauspäivän ohjelma on tänä vuonna kasattu tiiviimpään pakettiin, ja joulupukkia pääsee tapaamaan Lahen torilla vielä 11.30 jälkeenkin. Myös joulukuusen valot sytytetään yhteisesti lausutulla loitsulla aamupäivän ohjelman yhteydessä.

Joulunavajaispäivänä voi taas käydä tiputtamassa itse kirjoittamansa kirjeen joulupukille. Kirjeeseen Kannattaa muistaa laittaa myös oma osoite, jotta joulupukki osaa lähettää vastauskirjeensä oikeaan osoitteeseen. Kirjalaatikko on torilla kuusen luona n. klo 9.30-15.00 välisen ajan.

Lahden keskustan liikkeet ovat avoinna ja tarjoavat hyvää joulumieltä ja omia ohjelmiaan. Mm. Sokoksen perinteinen jouluikkuna avataan lauantaina, ja Triossakin on runsaasti jouluista ohjelmaa.

 

Lämpimästi tervetuloa Lahden keskustaan ja iloiseen koko perheen tapahtumaan!

 

Tarkempaa ohjelmaa voi seurata facebookissa: https://www.facebook.com/events/764668714824788

 

P.S. Joulunavauksessa mukana olevat tahot kokoontuvat Lahen torille keskiviikkona 16.11. klo 9.00.

 

Lisätiedot:

Pipsa Wirtanen, toiminnanjohtaja, Lahti City ry, pipsa.wirtanen@lahticity.fi, 040 5321299

Sivuston toteuttaaSanavarma