Yhen illan juttu – ostoskampanja kevään aikana jo kahdeksassa kaupungissa

04.04.2022

Yhen illan juttu – ostoskampanja kevään aikana jo kahdeksassa kaupungissa

 

Kahden koronavuoden jälkeen Yhen illan juttu kutsuu taas kaikkia keskustaan sekä piristämään omaa arkeaan että shoppailemaan ja tukemaan edelleen vaikeassa ja epävarmassa tilanteessa olevia kivijalkayrityksiä.

 

Kevään aikana Yhen illan juttu -ostoskampanjoita järjestetään jo Lahden lisäksi seitsemässä kaupunkikeskustassa. Yhen illan jutut alkoivat ensimmäisenä Raumalla 25.3. Porissa ja Kouvolassa ostoskampanjaa vietettiin aprillipäivänä ja 8.4. on vuorossa Lahti, Iisalmi, Turku ja Hämeenlinna. Jyväskylä on mukana vielä 6.5.

 

Lahdessa pelataan munajahtia, jaetaan Yhen illan jutun siemeniä ja tanssitaan

 

Tänä vuonna Munajahti -peliä voi pelata mukana olevien yritysten ja putiikkien liiketilojen edessä. Ravintoloissa peliä voi pelata sisällä. Munajahti -peli on lisätyn todellisuuden ulottuvuudessa pelattava peli, johon pääsee mobiililaitteella QR-koodin kautta. Pelissä kerätään munia niin paljon kuin annetussa ajassa ehtii. Kaikki pelaajat voivat osallistua arvontaan, jossa on palkintona mm. tuotteita, lahjakortteja ja munakori. Munajahti -peli sopii kaikenikäisille, mutta arvontaan osallistuminen vaatii facebookin käyttöoikeutta.

Pelillä herätetään ajatusta myös siitä, että liiketilan julkisivu voi toimia informatiivisena alustana. Sekä pelillä halutaan opettaa kävijöitä uusiin tekniikoiden käyttöön.

Munajahti -pelin arvonnan palkintojen arvo on 675 €. Palkintoja ovat lahjoittaneet Lahti Cityn lisäksi mukana olevat yritykset.

 

Illan aikana on jaossa myös n. 700 kpl Yhen illan juttu siemenpusseja #kylvähyvää -kampanjalla. Kylväntäohjeet löytyvät sekä Lahti Cityn kotisivuilta että Lahden kaupungin kumppanuuspöytien sivuilta. #kylvähyvää -kampanjalla halutaan nostaa esiin, että pienen pienelläkin teolla voi saada paljon hyvää. Siemenpusseissa on 13–17 siementä, jotka tuottavat väri-iloa kylväjälleen, kauneutta ja nautintoa ja kasvaessaan synnyttävät uusia siemeniä, jolloin hyvä jatkuu.

 

Lapsille suunnattua ohjelmaa on mm. Saimaankadulla, jossa Lahden englanninkielinen päiväkoti järjestää lapsille Yhen illan lasten discon ja Yhen illan lasten kirppiksen. Myös Lanun aukiolla soi musiikki n. klo 18.30–20.00 välisenä aikana, ja Lahti Dance Academyn upeat hiphop/street -tanssijat valtaavat Lanun klo 19 alkaen.

 

Mukana Lahden keskustan ostoskampanjassa 57 yritystä tai yhteisöä

Yhen illan jutussa on runsaasti ensikertalaisia mukana. Mukana on mm. 13 ravintolaa, kauneuden ja hyvinvoinnin sekä muodin ja asusteiden yrityksiä. Lisäksi Inspis soittaa musiikkia, keskustan kumppanuuspöytä kutsuu luokseen Kerro pois keskusteluihin, Dilan Arvo -kärryt kiertävät tarjoten kahvia ja liikkeellä voi nähdä myös Kaks’ Kanaa.

 

Yhen illan juttu kotisivut: https://yhenillanjuttu.fi/

Tarkentuva ohjelma ja mukana olevat yritykset löytyvät  bit.ly/yij2204

Yhen illan juttu – Lahti facebookissa: https://www.facebook.com/events/383474986619746

@yhenillanjuttu_lahti

Kylväntäohjeet: https://www.lahticity.fi/ajankohtaista/kylvä_hyvää_ohjeet

 

Lisätiedot:

Pipsa Wirtanen, toiminnanjohtaja, Lahti City ry, pipsa.wirtanen@lahticity.fi, 040 5321299

Sivuston toteuttaaSanavarma