Yhen illan juttu -tapahtuma leviää Savoon ja Karjalaan

30.08.2020

Yhen illan juttu -tapahtuma halutaan järjestää muissakin kaupungeissa

 

 Aktiivinen ja syventyvä yhteistyö muiden Suomen kaupunkikeskustojen yhdistysten toiminnanjohtajien välillä on synnyttänyt tänä vuonna uusia yhteisiä valtakunnallisia projekteja.

 

Syksyn aikana toteutetaan mm. valtakunnallinen kaupunkikeskustojen yhteismarkkinointikampanja, jossa on mukana 19 kaupunkia. Lisäksi Lahti Citylle on esitetty toiveita saada järjestää Yhen illan juttu -ostostapahtuma myös muissa kaupungeissa. Ainakin Kuopio, Iisalmi, Joensuu ja Savonlinna ovat suunnitelleet tapahtuman järjestämistä. Myös kiinnostusta muissakin kaupungeissa on.

 

Erityisesti Yhen illan juttu -nimi, joka mahdollistaa monenlaiset tapahtumasisällöt, kiinnostaa kaupunkeja.

 

Yhen illan juttu 4.9. tehdään yhdessä Lahti Fringe Festivalin kanssa

 

Kuudes Yhen illan juttu -ostostapahtuma rakennetaan yhdistellen taide- ja kultturitapahtuma Lahti Fringe Festivaliin osallistuvien artistien esityksiä kivijalkaliikkeiden ja putiikkien tarjoomiin. Taidetta nähdään jälleen paikoissa, joissa sitä normaalisti ei ole.  Myös tyhjä liiketila saadaan käyttöön taiteelle, kun Taidelainaamo ja Galleria Kipinä avaavat viikoksi oven Taidekohdalle Vuorikadun ja Hämeenkadun kulmaukseen.

 

Yhen illan tanssien ohjelmassa Lanulla on myös Keskustateko 2020 voittajan julkistus klo 19. Tanssiesityksiä on luvassa zumbasta, bollywoodista, musikaalista ja vatsatanssista hiphopiin ja streetiin. Musiikkia kuullaan Leipomon ukulele -bändiltä ja Ari Niskasen Cupletilta, joka esittää Hectorin ja Juicen rakkaita lauluja. Tanssien järjestelyissä on mukana Inspis ry. Ohjelma Lanulla alkaa klo 18.30 ja jatkuu n. klo 21 saakka.

 

Tapahtumassa on mukana yli 50 yritystä sekä monia artisteja eri taiteen aloista. Miss Lahti perintöprinsessoineen pyörähtelee keskustassa illan aikana.

 

Yhen illan juttuun osallistuville yrityksille jaetaan Teerenpelin käsidesipullot

 

Koronatilanne on aiheuttanut joillekin yrityksille pelkoa osallistua tapahtumaan, joka on hyvin ymmärrettävää. Tapahtumassa halutaankin muistuttaa turvaväleistä ja käsienpesusta, jotta pysyisimme kaikki terveinä.

 

Mukaan lähteville yrityksille Lahti City jakaa käsidesipullon yhteistyössä Teerenpeli Yhtiöiden kanssa.

 

Tapahtuman järjestäminen katsottiin mahdolliseksi järjestää turvallisesti, koska se levittäytyy ympäri keskustaa ja liikkeissä huolehditaan turvallisuusohjeistuksista. Myös Lanulla tapahtumajärjestäjä yhdessä järjestyksenvalvojien kanssa muistuttavat turvaväleistä.

 

Tapahtumat Facebookissa:

 

Yhen illan juttu: https://www.facebook.com/events/2512938012278125

Fringe Festival: https://www.facebook.com/events/312130870027750/

 

Lisätiedot:

 

Pipsa Wirtanen, toiminnanjohtaja, Lahti City ry, pipsa.wirtanen@lahticity.fi, 040 5321299

Inkeri Määttä, Lahden kaupunki/Lahti Fringe Festival, inkeri.maatta@lahti.fi, 044 4163890

Sivuston toteuttaaSanavarma