Yhdistys

Lahti City Ry

Vuonna 1998 rekisteröidyn yhdistyksen toiminnan tarkoitus on vahvistaa Lahden keskustan kaupallista vetovoimaa, lisätä elämää ja asiakasliikennettä kaupunkikeskustan alueella sekä vahvistaa positiivista mielikuvaa keskustasta ostos-, palvelu- ja vierailualueena.

 

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys sitouttaa kaupungin ohella keskustan yrittäjiä, kiinteistönomistajia ja yhteisöjä keskustan kehittämiseen sekä ideoi, koordinoi, toteuttaa tapahtumia ja tempauksia sekä luo verkoston eri toimijoiden välille.

 

Yhdistys ideoi ja koordinoi keskustasta tiedottamista ja luo myönteistä ja vetovoimaista keskustaimagoa sekä ideoi ja edesauttaa uusien toimintojen ja palvelujen syntymistä keskustaan.

 

Yhdistys tuo esiin keskustan ongelmia ja etsii niihin ratkaisuja.

 

Lahti City ry tekee esityksiä ja aloitteita eri sidosryhmien; kaupungin, yrittäjien, kiinteistönomistajien ja asukkaiden mielipiteet huomioon ottaen.

 

Yhdistyksellä on kuukausipalkkainen toiminnanjohtaja, joka vastaa yhdistyksen taloudesta ja hallinnosta. Elokuusta 2018 lähtien tehtävää on hoitanut Pipsa Wirtanen.

 

Kehittämisyhdistyksen muodostavat yritykset, yhteisöt, kiinteistöt ja kaupunki. Jäsenistön heterogeenisuus mahdollistaa moniulotteisten ja laaja-alaisten näkemysten keruuta ja jakamista keskustan eri toiminnalle ja toimijoille.

 

Lahti City solmii vuosittain yhteistoimintasopimuksen Lahden kaupungin kanssa, jossa määritellään yhdistyksen vastuut keskusta-alueen toimenpiteistä, vuoden erityiset painopistealueet ja kaupungin avustuksen suuruus maksupäivineen.

Hallitus 2024:

 

  •  Puheenjohtaja toiminnanjohtaja Hanna Koskela, Kiinteistöliitto Päijät-Häme
  • Varapuheenjohtaja kauppakeskuspäällikkö, Jonna Kemppinen, Citycon Trio
  • Jäsen yrittäjä Marianne Pyysing, Teerenpeli Yhtiöt
  • Jäsen majoitus- ja ravitsemuskaupan toimialajohtaja, Minna Kainulainen, Osuuskauppa Hämeenmaa
  • Jäsen hankepäällikkö Riitta Niskanen, Lahden kaupunki
  • Jäsen elinkeinopäällikkö Miikka Venäläinen, Lahden kaupunki
  • Jäsen tutkijatohtori, Tero Rantala, LUT
  • Jäsen toimitusjohtaja Raija Forsman, Lahti Region
  • Varajäsen hotellinjohtaja Marika Haavisto, Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone

 

 

 

 

LahtiCity

Liity jäseneksi

Onko sinulla toiveita tai ideoita keskustan kehittämiseksi? Oletko yrittäjä, kiinteistöomistaja tai keskustan asukas? Liity mukaan ja osallistu hyvähenkisiin tilaisuuksiimme.

 

Jäsenenä pääset verkostoitumaan ja osallistumaan Lahti Cityn tilaisuuksiin, tapahtumiin ja kampanjoihin sekä vaikuttamaan keskustan kehittämiseen.

Lähde mukaan
LahtiCity

Lahti Cityn aamukahvit

Yhdistys järjestää keskustan toimijoille ja sidosryhmille yhteisiä aamukahvitilaisuuksia joka kuukauden toisena torstaina (ei heinäkuussa). Tilaisuuksissa käsitellään ajankohtaisia keskustan kehittämisen aiheita.

 

Tilaisuuksiin osallistuu vuosittain yli 500 hlöä. Lahti Cityn jäsenten lisäksi tilaisuuksiin kutsutaan sekä yhteistyökumppaneita että kaupungin virkamies- ja luottamushenkilöitä ja median edustajia.

Tutustu tarkemmin
LahtiCity

Yhen illan juttu

Yhen illan juttu on ostoskampanja, joka toteutetaan Lahden keskustassa kaksi kertaa vuodessa. Keskustan kivijalkaliikkeet, putiikit ja ravintolat tarjoavat shoppailun ohessa spesiaaliohjelmiaan yhen illan ajan.

 

Seuraava Yhen illan juttu 27.9.2024

Löydä oma juttusi
LahtiCity

Keskustateko

Keskustateko-kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2020. Kilpailu järjestetään vuosittain.

 

Keskustateko-kilpailu on keskustakehittämisyhdistysten yhteinen valtakunnallinen kilpailu. Keskustateolla halutaan tuoda esille eri kaupunkien pieniä ja isoja tekoja, tunnustamalla niitä ja osallistuttamalla asukkaita, yrityksiä, kaupunkeja ja muita yhteisöjä arvioimaan uusien tekojen merkityksiä.

Osallistu
LahtiCity

Kesäkauden avaus

Lahden keskustan kesäkausi avataan lauantaina 25.5. klo 12

 

Valtakunnallisena kesäkauden avaus ja kävelykatuviikonloppuna Lahden keskustan valloittaa jälleen sambarytmit. Myös muuta ohjelmaa on luvassa.

Kesänavaus
LahtiCity

Joulukauden avaus

Lahti City ry avaa Lahden joulun, jota juhlitaan perinteisesti aina Lahen torilla marraskuun loppupuolella. Lahti City on vastannut tapahtuman järjestämisestä jo 25 vuoden ajan.

 

Suositun joulukauden avauksen ohjelman pääkohdat ovat olleet perinteisesti joulupukin saapuminen, musiikki ja torin joulukuusen valojen sytytys.

 

Astu rekeen
LahtiCity

Dikkaa-malli

Dikkaa-mallissa haluamme tukea kiinteistönomistajia, liiketilan omistajia, toimitilavälittäjiä ja liiketilan käyttäjiä tuomalla esiin uusia näkökulmia kivijalkatilojen tehokkaampaan käyttöön ja parempaan saavutettavuuteen.

Lue lisää mallista
LahtiCity

Keskustan elinvoima

Lahden keskustan elinvoimalaskentaa on suoritettu vuodesta 2015 lähtien. Laskenta on tehty aina helmikuun aikana.

 

Keskustan elinvoimaisuus viittaa keskustassa toimivien yritysten määrään. Laskentamallin mukaan mitä enemmän keskusta-alueella on kauppoja, kahviloita, ravintoloita ja muita kuluttajapalveluyrityksiä, sen elinvoimaisempi keskusta on.

Lue lisää
Sivuston toteuttaaSanavarma