Keskustateko

Keskustateko-kilpailu

Keskustateko-kilpailu on keskustakehittämisyhdistysten yhteinen valtakunnallinen kilpailu.

 

Kilpailulla halutaan tuoda esille eri kaupunkien pieniä ja isoja tekoja, tunnustamalla niitä ja osallistuttamalla asukkaita, yrityksiä, kaupunkeja ja muita yhteisöjä arvioimaan uusien tekojen merkityksiä. Keskustateolla halutaan myös tuoda esiin, miten monimuotoiset teot voivat vaikuttaa keskustoissa.

 

Keskustateko-kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2020. Kilpailu järjestetään vuosittain.

Lahden Keskustateko 2024 – ehdota

Keskustateon tulisi olla uusi ja keskustaan posi­tiivisesti vaikuttava, ja joka on toteutunut keskustan alueella 1.6.2023 – 31.5.2024 välisenä aikana.

 

Ehdotuksia sai antaa kuka tahansa, ja ne tehtiin lomakkeen kautta 14.6.2024 mennessä. Tämän jälkeen kilpailun Lahden raati valitsi finalistit. Yleisöäänestys voittajasta käynnistyi 15.7.

 

Lahden Keskustateko 2024 – äänestä

Heinäkuussa julkaistavista ehdokkaista voi jokainen äänestää omasta mielestään parasta ajalla 15.7. – 14.8.2024, jonka jälkeen myös raati valitsee ehdokkaansa kansalliseen kilpailuun.

 

Lahdessa annettiin viime vuonna yli 1200 ääntä.

 

Lahti City ry julkistaa ja palkitsee Lahden Keskustateko -voittajan kauppatorin Lahen Lavalla perjantaina 16.8. Mastofestareiden yhteydessä klo 16 jälkeen.

 

ÄÄNESTÄ Keskustatekoa 2024 tästä

 

LahtiCity

Lahden Keskustateko -voittajat 2023 - 2020

Keskustateko 2023 – Pelicansin kisakatsomo oli osoitus yhteisöllisyyden voimasta

 

Keskustateon perusteluissa nousi vahvasti esiin keskustan ja torin elävöittämisen lisäksi yhteisöllisyys ja yhteinen ilo, joka koettiin tarpeelliseksi ja ikävien maailman tilanteiden ääreltä poisvieväksi.

 

Lahden Keskustateko -voittaja Lahes täydellinen kisakatsomo sai valtakunnallisessa kilpailussa erityismaininnan.

Keskustateko 2022 – Malva sytytti lahtelaisten sydämet vetovoimaisuudellaan

 

Vuoden 2022 Keskustatekokilpailussa Lahden visuaalisten taiteiden museo Malvan avautuminen oli ehdoton suosikki sekä ehdotuksissa että äänestyksessä. Malva sai kaikkiaan 42 % kaikista annetuista äänistä.

Keskustateko 2021 – Second Hand Lahti Shop – uusi ja innovatiivinen yritys, joka kannustaa vastuullisuuteen, viihtyisyyteen ja yhteisöllisyyteen

 

”Second Hand Lahti Shop on tuonut Lahteen kuluneen vuoden aikana eniten innovatiivista Green Capital – ajattelua. Shopin omistajat kannustavat hienosti kiertotalouteen liiketoiminnallaan- ja tilallaan, joka pursuaa kerta toisensa jälkeen siistejä kierrätettyjä vaatteita ja esineitä. Liiketila ja yritys on niin hyvä, että se on houkutellut valtavasti väkeä myös muista kaupungeista ympäri Suomen ja jo pelkästään tätä voisi kutsua isoksi elinvoimaannuttavaksi keskustateoksi.”, kuvasi eräs ehdottaja.

Keskustateko 2020 – väliaikainen Black lives matter -maalaus osoitti taiteen voiman

 

Taiteilijat maalasivat tekstin maailmanlaajuisen Black Out Tuesday:n alla ja se pysyi seinässä 2.6.–9.6.2020. Black Lives Matter on liike yhteiskunnan hyväksymää väkivaltaa ja mustien kokemaa rasismia vastaan.

Sivuston toteuttaaSanavarma