Yhen illan juttu perjantaina 2.9. aloittaa syksyn

02.09.2022

Jo yhdeksännen kerran Lahdessa järjestettävä ostoskampanja Yhen illan juttu jalkautuu keskustaan perjantaina 2.9. Päivän aikana on myös kaupunkikulttuuritapahtuma Mastofestareiden ohjelmaa Lahen Lavalla, sekä tanssia Triossa, tarjouksia ja spesiaaliohjelmaa putiikeissa ja ravintoloissa.

 

Keskustatekokilpailun 2022 Lahden osakilpailun voittaja julkistetaan Lahen Lavalla klo 17

 

Keskustatekokilpailun on ideoinut ja sitä organisoivat Elävät Kaupunkikeskustat ry:n piirissä toimivat keskustakehittämisyhdistykset, jotka lähettävät kukin oman kaupunkikeskustansa kilpailuehdotuksen EKK:lle. Valtakunnallinen voittaja julkistetaan syksyn aikana.

Lahden osakilpailussa haettiin jälleen 1.7.2021–30.6.2022 välisenä aikana toteutuneita positiivisia, uusia ja innovatiivisia tekoja. Tänä vuonna ehdotuksia tuli puolet vähemmän kuin edellisenä vuonna. Se ilmentää hyvin tätä aikaa, joka on ollut koko kevättalven havaittavissa.

”On ollut aistittavissa sekä yrittäjien että kaupunginkin suunnasta kehittämisessä seisahtuneisuutta tai varovaisuutta tässä jatkuvassa epävarmuuden ajassa. Yhteiskunnalliset muutokset ja tapahtumat ovat jotenkin myös lamaannuttaneet kaikkia. ”, toteaa Lahti City ry:n toiminnanjohtaja Pipsa Wirtanen.

Ehdotuksissa oli jälleen taide ja kulttuuri vahvasti esillä. Kansalaisten ehdottamista keskustateoista Lahen Lavan tapahtumien, SUPER teatterin toiminnan ja Malvan avautumisen lisäksi Mankelit, Keskustan kumppanuuspöytä ja LUT-yliopiston tohtoripromootion juhlakulkue täyttivät kilpailun kriteerit. Omaa suosikkia sai äänestää 15.7.–15.8. välisenä aikana.

Lahden keskustatekopalkinnon ovat aiemmin voittaneet Lahti Second Hand Shop (2021) ja Black Lives Matter -väliaikamuraali (2020).

 

Lahti Cityn jäsenyritykset tarjoavat opiskelijoille alennuksia ja harjoittelupaikkoja

 

”Olemme koonneet listan halukkaista jäsenyrityksistämme, jotka tarjoavat alennuksia liikkeissään opiskelijoille sekä ovat myös halukkaita tarjoamaan harjoittelupaikkoja. Toivomme tämän helpottavan ja auttavan opiskelijoita ottamaan yhteyttä ja tulemaan keskustan palvelujen äärelle sekä huomaamaan, miten monet erilaiset tahot haluavat toivottaa opiskelijat tervetulleeksi kaupunkiimme ja tehdä yhteistyötä heidän kanssaan. ”, iloitsee Pipsa Wirtanen.

 

Yhen illan terapiaa, muotinäytöstä vai humppatansseja?

 

Yhen illan juttu tuo keskustan kivijalkaliikkeisiin ja ostoskeskuksiin yhden illan ajaksi jotain erilaista. Mukana on yli 50 kohdetta, joista kootun Google-kartan avulla voi jokainen suunnitella oman reittinsä. Ohjelmaan sisältyy mm. uuden korumalliston esittelyä, sisustusmessuja, bemer- ja lyhytterapiaa, neuleiltaa, livemusiikkia, tanssia, taidetta ja esimerkiksi wetlook legginsit -minimuotinäytös. Myös ravintolatarjontaan on tuotu vanhoja listaherkkuja, ja iltaa täydentävät luonnollisesti lukuisat tarjoukset, alennukset, arvonnat ja maksuttomat näytteet.

”Yritysten aktiivisuus on ollut hienoa, viime kevääseen verrattuna tänä syksynä on mukana myös toistakymmentä uutta paikkaa! Vaikka kyseessä on ostostapahtuma, konseptin päätarkoitus on kuitenkin tarjota ihmisille syy ja lupa kiertää keskustan liikkeitä myös ilman ostopaineita. Tuoda keskustan palveluja ja tiloja tutuksi myös heille, jotka siellä eivät välttämättä muuten niin vierailisikaan”, tapahtuman koordinaattori Ruusa Aalto kertoo.

 

Yhen illan juttu syksyllä taas uudessa kaupungissa, Jyväskylässä. Nyt tapahtumaa jo 11 kaupunkikeskustassa.

 

Yhen illan juttu kotisivut

Yhen illan juttu – Lahti facebookissa

Mukana olevat yritykset

Yhen illan juttu Instagram

Mastofestarit ohjelma perjantaina

 

Lisätiedot:

Pipsa Wirtanen, toiminnanjohtaja, Lahti City ry, pipsa.wirtanen@lahticity.fi, 040 532 1299

Ruusa Aalto, tapahtuman koordinaattori, Ruusantai, ruusantai@gmail.com, 040 652 7856

Sivuston toteuttaaSanavarma