Yhdistys -arkisto

Lahti City Ry

Vuonna 1998 rekisteröidyn yhdistyksen toiminnan tarkoitus on vahvistaa Lahden keskustan kaupallista vetovoimaa, lisätä elämää ja asiakasliikennettä kaupunkikeskustan alueella sekä vahvistaa positiivista mielikuvaa keskustasta ostos-, palvelu- ja vierailualueena.

 

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys sitouttaa kaupungin ohella keskustan yrittäjiä, kiinteistönomistajia ja yhteisöjä keskustan kehittämiseen sekä ideoi, koordinoi, toteuttaa tapahtumia ja tempauksia sekä luo verkoston eri toimijoiden välille.

 

Yhdistys ideoi ja koordinoi keskustasta tiedottamista ja luo myönteistä ja vetovoimaista keskustaimagoa sekä ideoi ja edesauttaa uusien toimintojen ja palvelujen syntymistä keskustaan.

 

Yhdistys tuo esiin keskustan ongelmia ja etsii niihin ratkaisuja.

 

Lahti City ry tekee esityksiä ja aloitteita eri sidosryhmien; kaupungin, yrittäjien, kiinteistönomistajien ja asukkaiden mielipiteet huomioon ottaen.

 

Yhdistyksellä on kuukausipalkkainen toiminnanjohtaja, joka vastaa yhdistyksen taloudesta ja hallinnosta. Elokuusta 2018 lähtien tehtävää on hoitanut Pipsa Wirtanen.

 

Kehittämisyhdistyksen muodostavat yritykset, yhteisöt, kiinteistöt ja kaupunki. Jäsenistön heterogeenisuus mahdollistaa moniulotteisten ja laaja-alaisten näkemysten keruuta ja jakamista keskustan eri toiminnalle ja toimijoille.

 

Lahti City solmii vuosittain yhteistoimintasopimuksen Lahden kaupungin kanssa, jossa määritellään yhdistyksen vastuut keskusta-alueen toimenpiteistä, vuoden erityiset painopistealueet ja kaupungin avustuksen suuruus maksupäivineen.

 

Lahti City toimintakertomus 2021:

 

Tutustu toimintakertomukseen: Toimintakertomus 2022

Hallitus 2023:

 

  •  Puheenjohtaja toiminnanjohtaja Hanna Koskela, Kiinteistöliitto Päijät-Häme
  • Varapuheenjohtaja kauppakeskuspäällikkö, Jonna Kemppinen, Citycon Trio
  • Jäsen yrittäjä Marianne Pyysing, Teerenpeli Yhtiöt
  • Jäsen majoitus- ja ravitsemuskaupan toimialajohtaja, Minna Kainulainen, Hämeenmaa
  • Jäsen hankepäällikkö Riitta Niskanen, Lahden kaupunki
  • Jäsen elinkeinopäällikkö Miikka Venäläinen, Lahden kaupunki
  • Jäsen tutkijatohtori, Tero Rantala, LUT
  • Jäsen toimitusjohtaja Raija Forsman, Lahti Region
  • Varajäsen Saara Viento

 

Tiimit:

 

Elinvoimatiimin tarkoituksena on avata kes­kustelua Lahden keskustan elinvoi­masta, mitä se on ja miten sitä mita­taan. Katsotaan kohti tulevaisuuden elinvoimaista keskustaa eri elinvoi­matoimijoiden näkökulmasta.

 

Tapahtumatiimin tarkoituksena on avata kes­kustelua ja eri näkökulmia Lahden keskustan tapahtumista sekä keskus­tan toimintaympäristöön merkittä­västi vaikuttavista tapahtumista sekä tapahtuma-alueista.

 

Toimintaympäristötiimin tarkoituksena on avata kes­kustelua ja eri näkökulmia Lahden keskustan esteettisyydestä, kiin­teistöistä, katualueista, liiketiloista, saavutettavuudesta sekä miten niitä yhteisesti useamman näkökulman kautta voidaan kehittää.

 

LahtiCity

Liity jäseneksi

Onko sinulla toiveita tai ideoita keskustan kehittämiseksi? Oletko yrittäjä, kiinteistöomistaja tai keskustan asukas? Liity mukaan ja osallistu hyvähenkisiin tilaisuuksiimme.

 

Jäsenenä pääset verkostoitumaan ja osallistumaan Lahti Cityn tilaisuuksiin, tapahtumiin ja kampanjoihin sekä vaikuttamaan keskustan kehittämiseen.

Lähde mukaan
LahtiCity

Lahti Cityn aamukahvit

Yhdistys järjestää keskustan toimijoille ja sidosryhmille yhteisiä aamukahvitilaisuuksia joka kuukauden toisena torstaina (ei heinäkuussa). Tilaisuuksissa käsitellään ajankohtaisia keskustan kehittämisen aiheita.

 

Tilaisuuksiin osallistuu vuosittain yli 500 hlöä. Lahti Cityn jäsenten lisäksi tilaisuuksiin kutsutaan sekä yhteistyökumppaneita että kaupungin virkamies- ja luottamushenkilöitä ja median edustajia.

Tutustu tarkemmin
LahtiCity

Yhen illan juttu

Löydä oma juttusi
LahtiCity

Dikkaa-malli

Dikkaa-mallissa haluamme tukea kiinteistönomistajia, liiketilan omistajia, toimitilavälittäjiä ja liiketilan käyttäjiä tuomalla esiin uusia näkökulmia kivijalkatilojen tehokkaampaan käyttöön ja parempaan saavutettavuuteen.

Lue lisää mallista
LahtiCity

Joulukauden avaus

Lahti City ry vastaa Lahden kaupungin yhteisestä joulukauden avaustapahtumasta. Sen ajankohta määräytyy valtakunnallisen joulukauden avauksen aikataulun mukaan. Jouluavaus avaa myös keskustan kaupallisen joulun.

 

Suositun joulukauden avauksen ohjelman pääkohdat ovat olleet perinteisesti joulupukin saapuminen, musiikki, jäätorin luistelijat, joulukuusen valojen sytytys ja joulupukin kirjelaatikko.

Astu rekeen
LahtiCity

Keskustan elinvoima

Lahden keskustan elinvoimalaskentaa on suoritettu vuodesta 2015 lähtien. Laskenta on tehty aina helmikuun aikana.

 

Keskustan elinvoimaisuus viittaa keskustassa toimivien yritysten määrään. Laskentamallin mukaan mitä enemmän keskusta-alueella on kauppoja, kahviloita, ravintoloita ja muita kuluttajapalveluyrityksiä, sen elinvoimaisempi keskusta on.

Lue lisää
Sivuston toteuttaaSanavarma